zoom foto  Orientaţi-vă către o firmă specializată în acest domeniu: evitaţi „cameramanii de duminică”!

zoom foto  Formatul de înregistrare trebuie ales în funcție de suportul de care dispuneți pentru redare: televizor CRT/LED, DVD- player, calculator, blu-ray player, etc. Consultați-vă cu videograful în privința aceasta.
zoom foto  Fiind vorba de servicii, pe care fiecare le prestează după „felul și priceperea lui”, mergeţi personal şi solicitaţi un portofoliu video, abia apoi discutaţi despre preţ.(dacă e cazul). Un site de prezentare(ca acesta) sau un preț obținut telefonic nu vă garantează o înregistrare reușită a evenimentului.
zoom foto  Vizionați şi alte materiale(exceptând domeniul nunţilor). Un profesionist nu se va limita doar la filmările de weekend.
zoom foto  În cazul nunților, dacă optați și pentru editare/ montaj, alocaţi timp în cadrul evenimentului şi pentru şedinţa video.(cel puţin 60 de minute, sau, ideal, în altă zi)
zoom foto  În cazul discurilor (dvd, blu-ray), verificaţi posibilitatea multiplicării lor, adică  inexistența protecției la copiere.
zoom foto  Multe firme nu dispun de personal şi de echipamentul video necesar pentru înregistrarea mai multor evenimente în acelaşi timp. De multe ori, la  filmare apare un debutant sau un asistent nesigur, o persoană pe care o vedeți prima dată. O întâlnire anterioară evenimentului cu fotograful /videograful e imperios necesară… În fond, sunt banii dumneavoastră.
zoom foto  Dacă se înregistrează pe bandă, solicitaţi folosirea de casete noi pentru a nu avea „surprize” neplăcute ulterior.
zoom foto  Nu de puţine ori s-a întâmplat să se defecteze în timpul evenimentului o cameră video. Pentru a nu avea neplăceri, verificaţi dacă există aparatură de rezervă.
zoom foto  Nu acceptaţi înregistrarea a mai mult de 60-70 de minute pe un DVD. Calitatea imaginii va scădea la un bit-rate mai mic.
zoom foto  Încercaţi să reţineţi şi să vă conformaţi tuturor indicaţiilor cameramanului /fotografului. E în interesul dumneavoastră.

zoom foto Lăsați emoțiile deoparte! Dați-le sarcini cavalerilor, prietenilor apropiați, familiei, în ziua evenimentului! Vă vor ajuta cu drag! Astfel, în obiectivul camerei vor fi figuri zâmbitoare, fericite, dezinvolte, și nu crispate,cu telefonul la ureche!
zoom foto Discutaţi din timp cu parintii,cu naşii sau cu alte persoane avizate referitor la obiceiurile specifice şi la momentele când au loc, pentru a evita confuziile de moment ce pot afecta înregistrarea( gătitul miresei, ruperea colacului, prinderea buchetelor părintilor, naşilor, etc.)
zoom foto Nu uitaţi să informaţi cameramanul asupra momentului şi a intenţiei de a răpi mireasa.S-a mai întâmplat…

zoom foto Discutați înțelegător cu invitații care, prinși de magia momentului, încearcă să vă lase o amintire, intrând în cadrul camerelor foto sau video cu telefonul mobil „în rec”.

zoom foto Nu în ultimul rând, faceți-vă timp şi analizaţi, pe larg, înainte, cu personalul colaborant, fiecare moment al evenimentului.